Evas hästblogg

Jag är en kvinna i mina bästa år som rider så mycket jag kan och hinner. Just nu har vi två hästar i familjen. Ett eget uppfött halvblod som heter Turbo Cartoon och som är född 4 april 2010 av mamma Flowerhills Tara. Tara är en irländsk sporthäst född 1999 som vi ägde i nästan 8 år men som vi sålde nu i mars till en glad Marie i Karlstad. Sen har vi Einar, en valack efter Cardento, 10 år, hopphäst men också väldigt duktig och fin i dressyr. Vi är min dotter Jessica och jag och till viss del maken-finansiären.:-)

ATG

Kategori: Allmänt

Med Camillas hjälp åkte vi idag till kliniken och hovslagaren igen.
Turbo gick in ganska snällt i transporten, han var lite ovillig först på vägen dit.

Väl där fick vi komma in direkt. Turbo fick snabbt en spruta i halsen, blev lite trött och hovslagaren raspade hans hov och limmade på en ny sko. Sen satte hon på vetplast, tejp och ytterligare ett band längst ner.

Sen fick vi vänta i en box en stund innan vi åkte hem igen. Väl hemma fick vi ganska snabbt gå ut i vår härliga hage igen! Jag blev verkligen glad när vi fick gå ut i den i lördags.

Det är ett evigt bandagerande

Kategori: Allmänt

Efter vår två veckors husarrest så var vi in till veterinären igen och Turbo fick på sig en plastsko på höger fram. Den limmades fast med ngt superlim.
Tyvärr satt den bara i  4 dagar.
Sen dess har Eva och Jessica och Ann försökt få dit den på en massa olika sätt. limmat två ggr. Den första gången satt den 7 timmar. Den andra gången en kvart... sista dagarna har de lindat fast den med ngn speciallinda som tydligen kostar massor, varje linda kostar nästan 100 kr. Igår fick de dessutom gå runt i hagarna och leta efter skorna för de hade ramlat av trots det....
Men som tur var hittade de skorna, de kostar över 600 kr styck... och lindade på den igen i går kväll.

Turbo har vant sig vid allt benlyftande och lindande, men han biter dem gärna och det underlättar ju för dem om de är två när den ska lindas fast.
I morgon ska vi visst åka till kliniken igen och limma på den. Då har Jessica åkt tillbaka till Linköping så Camilla ska hjälpa Eva med oss dit.

Första gången hos veterinären

Kategori: Allmänt

Idag var det ett fasligt regnande, men Jessica och Eva kom och hämtade in oss tidigt. Men det var inget vidare roligt med det.
Vi fick bara kom in i stallgången, jag fick på mig några små skydd på benen, Jessica tvättade av Turbos ben och hovar och sen skulle vi in i släpet. Det blev lite kaotiskt för jag råkade gå ut direkt när jag hade gått in och då satt jag inte fast, ingen höll i mig... Båda tjejerna såg mäkta förvåande ut när jag bara kunde vandra iväg. Det visade sig att grimman var trasig så grimskaftet gled bara ur ringen.
Men Eva tog tag i mig och styrde in mig igen, Turbo hade gått in ganska lätt, sen stängde vi och for. Första gången Turbo fick åka lite längre, och det blev till ATG, veterinären. Men faktum är att jag har aldrig varit där heller tidigare. Har faktiskt aldrig träffat en veterinär förutom dem som ha kommit till stallet och gett sprutor.
Nåväl, vi kom fram, det gick bra, men det luktade konstigt därinne, vi fick gå in i en box utan mat eller vatten och sen bara vänta.
Jag gjorde väl inte så mkt nytta där, ingen tittade på mig, jag fick bara stå där och gå omkring. Men Turbo tittade de på, gav lugnande sprutor, röntgade hovarna på och verkade ner dem. Sen fick han ett bandage i form av en bit liggunderlag, vetrap och eltejp...
Det visade sig nämligen att hans bockhov troligen beror på att han har en fraktur i hö hovben precis vid trakten.
På grund av den har han inte trampat ner ordentligt för det har gjort ont och då har det förändrat formen på hoven.
När vi kom hem igen fick jag heller ingen mat! Tubo fick inte äta på ytterligare en halvtimme pga att han fått lugnande.
Sen blev det en cirkus i stallet, Turbo och jag fick flytta till Skrållans stora box, det var underbart! Vi fick plats och såg allt överallt, men jag har förstått att det är en hake med det, vi ska visst inte få gå ut i hagen på två veckor!! Jag kommer att bli tokig!

Jag har också försått att det har hänt saker i Täby. Eva och Josefine har skaffat sig en bebis till.
En liten brun Lagotto Romagnolo valp på 8 veckor som har fått namnet Zampa.

Hon var med i stallet häromdagen men jag såg henne aldrig men hon är tydligen väldigt söt, busig och charmig.
Bild kommer snart har jag hört.