Evas hästblogg

Jag är en kvinna i mina bästa år som rider så mycket jag kan och hinner. Just nu har vi två hästar i familjen. Ett eget uppfött halvblod som heter Turbo Cartoon och som är född 4 april 2010 av mamma Flowerhills Tara. Tara är en irländsk sporthäst född 1999 som vi ägde i nästan 8 år men som vi sålde nu i mars till en glad Marie i Karlstad. Sen har vi Einar, en valack efter Cardento, 10 år, hopphäst men också väldigt duktig och fin i dressyr. Vi är min dotter Jessica och jag och till viss del maken-finansiären.:-)

För övrigt

Kategori: Allmänt

var helgens överraskning för farmor väldigt lyckad!
Vi åt på Arctura- den stora termosen ovanför Östersund, vid ÖSK-stugan och skidstadion. En trevlig restaurang med en fantastisk utsikt, god mat. M-O och MQ hade fixat kanon med att bjuda in alla hemliga gäster och bokat allt.
Farmor blev väldigt rörd och överraskad. Hon hade inte misstänkt ngt alls! Kul!
Innan vi for hem hann vi våldgästa familjen på Lakevägen på en lunch. Tack Ewa! Det var perfekt! Gott och mysigt och roligt att träffa dig och Vivan!

Tara har varit svullen och varm i vänster fram. Men var bättre idag enligt mina stalltjejer, :-)


Sitter på en boll

Kategori: Allmänt

Fick massage idag. Har ju mellan varven väldigt ont i svanken och ländryggen. Det är lite låst där. Har läst att genom att sitta på en sittboll/pilatesboll så kan man träna upp hela corepaketet, mag och rygg muskler. De blir starkare och man får en bättre sits när man rider.
Så, TV-soffan släng dig i väggen! Nu är det sittboll som gäller!

Nästa födelsedag

Kategori: Allmänt

Fredagkväll, sen middag bara Bosse och jag. Jag var först i stallet och tittade till skruttan och gick en promenad. Hon var trött och stel efter hoppträning och fastrullningen i boxen igår.


http://www.hippson.se/blogs/Tara99/index.htm   Läs här!  Men backa tillbaka för jag har inte förstått hur man lägger en länk som kommer upp i en egen ruta.


Snappe var med men var riktigt trevlig. Vi gick först promenaden och när jag sen mockade så var han bara en vanlig hund som nosade runt och var tyst...ingen sån där pipig sak som sist när han var med.

Jacob är på Tegel och firar Victor, 21! Jossan är hos en kompis.

Vi har packat för att åka till svärmor som fyller 75. Blir lite kalas och överraskningar från sönerna med familjer.
Tidig revelj imorrn, flyget går 8.35.

Veckan har i övrigt varit bra. Lagom på jobbet. Varit i stallet varje dag utom onsdag när Lotta for dit, tydligen med badmössa på skallen och i all hast mockade...hade glömt ett event hon skulle vara med på... :-)

Nu är det natt...fredag kväll, lite mat och rödvin...Godnatt!

Grattis!

Kategori: Allmänt

i efterskott mamma!

Det var jättetrevligt i söndags!

Kul att träffa de gamla dansarna, grannarna och Er förstås!

Kramis!

Klassmamma...

Kategori: Allmänt

I em drar vi till fjälls med 24 15-åringar i en buss till Säfsen. Jag och fyra andra föräldrar. Vi ska bo på vandrarhem i Fredriksberg och åka skidor i morgon, kanke pulka på söndag och sen hem igen på söndag em.

Ska bli kul att lära känna dem lite grann. Har ju bara koll på fem tjejer i den klassen ung...
Hoppas att inte tjatmusklerna kommer att behöva överansträngas...

Igår var det Haking, men jag stod över och Karins dotter Annelie provade att hoppa Tara i stället. Hon hade bara ridit Tara en gång innan! Men det gick riktigt bra! Hon fick lite stopp, men hon satt kvar och Tara såg nöjd och glad ut.

Så långt allt bra, men eftersom lille sonen har smaschat Volvon så fick vi lov att använda deras bil, Karin och Annelies, en liten Renault Scenic Megane. De har kört Tara med den förut...men inte i sånt här väglag. När vi skulle från Molnby så kom vi inte uppför en inte brant men ngt isig backe och sen stod vi där!
Vi lastade ur Tara, som tur är så är det ju världens bästa häst att ha att göra med! Annelie vandrade med henne och Karin lade dit grus, kvistar och allt hon kunde hitta och jag försökte få upp ekipaget för backen utan att välta ner allt i diket.

Men, vi höll på i närmare en timme, den stackars bilen skrek och luktade bränt gummi och växellådan skakade. Till slut kom det ut en räddande man ur huset som vi stod mitt framför. De hade stått och tittat på oss bakom gardinen nästan hela tiden, men nu kom han ut. Vi lämnade gladeligen över ratten, vi var ung 2 sek från att ringa bärgare. Efter 10 min trixande så lyckades han faktiskt ta upp alltihop på vägen igen och då fick han köra tills alla uppförsbackar var långt bort!
Pust!
Tara gick snällt in igen, jag körde hem. Vi lastade ur, nattade alla hästar och så skulle jag parkera släpet....då var det kört igen!!! Men då gav vi upp direkt, kopplade loss där det stod, for hem och lade oss, kl vara närmare halv ett, och så bad jag Mats parkera om med en traktor eller ngt i dag.

Snälla Volvo, bli frisk  igen! Jag ska aldrig mer klaga på dig!!!

Faraos hämnd!

Kategori: Allmänt

Eller nåt drabbade Jos sista dagen.
Ett riktigt magfar med allt vad det innebär inklusive 40 graders feber på 4 timmar.

Eftersom hemfärden var nära så fick vi tillkalla dr Muhammed med en massa mediciner. Men han visste vad han gjorde så ialla fall magen ordnade till sig så vi kunde åka hem. Dock var fröken något blekare än hon tänkt det vid hemresan, stackarn!
Vi klarade oss...jag ända till måndagseftermiddagen hemma. Då satte det fart. Jag tog mig med nöd och näppe hem från stallet, kände att febern var på gång och magen bubblade....
Sen började ett mindre trevligt dygn. 39,5 mellan Iprentabletterna, natten på toa och jaa, jag säger inte mer...

Nu, torsdagkväll är jag i alla fall i form igen. Har tom varit i stallet och ridit en halvtimme. Men skippade Haking. Både för Taras (som i princip stått en vecka) och min skull. Visserligen hade Charlotte lovat att rida, men det här var bättre.

Får se om jag repar mod att åka dit nästa vecka. Men kan vi trimma lite bättre veckan som kommer nu när isen är på väg att smälta och solen tittar fram ibland, då känns det nog ok.

Har jobbat lite hemifrån samt fixat med Jossans skolresa. Nästa fredag far vi till Säfsen med 24 15-åringar, men vi är 5 vuxna så det blir nog jättekul!

Letar efter en ny medryttare, någon som är sugen?