Evas hästblogg

Jag är en kvinna i mina bästa år som rider så mycket jag kan och hinner. Just nu har vi två hästar i familjen. Ett eget uppfött halvblod som heter Turbo Cartoon och som är född 4 april 2010 av mamma Flowerhills Tara. Tara är en irländsk sporthäst född 1999 som vi ägde i nästan 8 år men som vi sålde nu i mars till en glad Marie i Karlstad. Sen har vi Einar, en valack efter Cardento, 10 år, hopphäst men också väldigt duktig och fin i dressyr. Vi är min dotter Jessica och jag och till viss del maken-finansiären.:-)

När brösten blir saker...

Kategori: Allmänt

Idag var jag med om en ny erfarenhet. Den delar jag väl med massor av kvinnor i landet och världen, men det var första gången för mig så det kändes lite udda.

En mammografi...

Bara själva ordet ger ju en föraning om hopklämda skinnlappar, operation, cellgifter och skallighet...

Men nu ska vi inte gå händelserna i förväg. Jag tror inte alls att jag har bröstcancer men det var något med hela upplägget och miljön som gjorde att man fick lite rysningar. Inte så att de var otrevliga och sterila eller dåliga på något sätt. Men att få tuttarna hopklämda på alla håll och kanter och ställa sig i obekväma ställningar för att de ska kunna klämmas ihop lite till, det var annorlunda.

Bröst är man ju van att behandla varsamt, klä på fina saker, ev säkra dem i en sportbh eller säkerhetsväst, men de ska inte misshandlas...
Jag är glad att man får detta gjort men måste ändå säga att det var en knepig upplevelse.

Vart tog vintern vägen?

Kategori: Allmänt

Nu är det segt.

Mörkt och trist och regn och lera och mörker igen...

Vart tog den upplysande snön vägen? Det var så fint en kväll ute på fälten när snön lyste upp, då var det nästan som om det var på dan. Åtminstone månljust...

Det är lite jobbigt att rida ute nu, man ser inget och hästen slirar, därför blir det mkt att åka till ridhus och koppla släp och köra och ja, hela baletten. Men hellre det så det blir lite kvalitet på ridningen.

Jag överlevde ju hoppningen förra veckan, det var mkt markarbete med bommar och mjukgörande. Det var jättekul och Tara tyckte också det var kul och var jättefin mellan varven.

Ikväll ska jag köra iväg till ett ridhus och träna lite dressyr och tempoväxlingar. Ev följer Charlotte och Skrållan med också.

På jobbet har jag äntligen börjat lite smått med löneprogrammet. Har köpt det, fått det och installerat det samt lagt in bolagsuppgifter. Ska börja skriva in alla anställda. Det lär ta en stund...men det känns bra.

Jossan fyller snart! Måste börja köpa presenter...eller hon kanske inte ska få ngt...:-)

image92  Kvällsfight!

Stress och avslappning

Kategori: Allmänt

I morse var det stressigt med en massa praktikaliteter...bilar till verkstan, sen hämtning där...mot stallet. Nu hade jag en timme på mig att brodda Tara, rida henne, byta täcken på och släppa ut 7 hästar och mocka en box för sen skulle jag vara på bilprovningen med Toyotan kl 10.45.
Gissa om det gick bra?!

Nix pix, jag fick i broddar i fram, slängde ut hästarna i hagen och slarvmockade boxen. Kom en kvart försent till besiktningen och fick de små orden -Din tid har varit vi kan inte ställa dig i kö, du skulle ha varit här 10.45, gå in och tala med personalen- av den digitala anmälningsdatorn.

Jag gick in till deras "kontor" och två vänliga herrar hjälpte mig så att jag fick klämmas in och få bilen kontrollerad. Tack för det! Ibland finns änglar!
Och bilen gick igenom och herr kontrollant sa bara: Det här är japansk industriteknik, så var det inte mer med det.

Hem i något lugnare tempo, dusch, lunch och in till jobbet...Pust!

Nu har jag lagat två middagar, ätit en, dammsugit halva huset och tvättat två maskiner och nu är det dags för belöningen.

image91

Jag har börjat sticka igen!

En CPX-orange stor tröja i samma garn som jag virkade 8 mössor i förra vintern! Eskimo, stickor nr 9!
Det är jättekul! Började i lördags och har redan framstycket klart.

Nu blir det kaffe, Greys Anatomy och stickning! Jippii!

Bosse är i Ukraina, Jacob jobbar kväll, till 23 men jag har lovat hämta honom i Mörby. Jossan och Elsa gick just ut med Snaps, de har suttit här och pluggat matte, förberett en gympalektion och sista halvtimmen läste Jossan högt för Elsa och mig ur Ondskan, Jan Guillou som de har i läxa. Usch, stackars pojke.

Imorgon ska JAG hoppträna, eller åtminstone småskutta över hinder. Jag är sååå nervööös. Har inte hoppat på flera år! Jag kommer att ramla av, jag har ingen balans för sånt!
Fokus och koncentration!  Hoppas jag kan sova i natt.

Facebook

Kategori: Allmänt

är lite intressant...man ser vad folk gör, när de har tråkigt hemma, när de har varit på för mkt kalas och när de är sjuka.
Men nu börjar Ikea göra reklam och alldeles för många addprylar kommer. Vem orkar göra allt?
Kul dock att se alla bilder som folk lägger upp...ja jag vet, jag är inte bättre själv.

Ny vecka har gått. Mkt jobb och mkt häst. Tara fick nya skor i tisdags. Då var vi också ute och åkte på dressyrträning. Jag red för Birre och så småningom gick det riktigt bra. Böj och stretch, mycket hjälp och envishet. Man får lära sig att vara den envisaste. ;-)
Lotta fick en till erfarenhet i torsdags också när vi for i väg igen och hon red på markarbetesträning för Ankan. Lite låga hinder och bommar men det gäller att styra och hålla sig kvar...gick bra nästan hela tiden. Ett för långt skutt bara och Lotta kom ur balans och for på ryggen och tappade andan. Men hon är en tuffing och var snart uppe igen och fortsatte. Sen gick det mycket bättre! Jag blir så nervös! Nästa gång är det min tur..

Idag var Jossan och Snaps och jag i stallet och mockade, borstade och tog en promenad. Trevligt men mörkt... Tur att det finns reflexer.
I onsdags var vi på värsta middagen med ribbåtstur, 56 knop i skärgårn och sen en fantastisk middag på Bockholmen.
Tack så hemskt mycket kära Anders och Oscar! Det var jättetrevligt och spännande!

I övrigt har det varit bra på jobbet, mycket pyssel men många nya beslut. Nya löne och redovisningssystem beställda. Jackor till alla anställda, vi ska bara få full koll på loggorna.
Dagens lunch var trevlig och informativ.

Nya ridbyxor...tack Bosse....:-)

I morgon får vi se vad som händer på Högvreten. Är det ngt så spektakulärt så det behövs ett stormöte?

image90

Allhelgonahelgen

Kategori: Allmänt

Det har varit väldigt lite spöken, skelett, pumpor och annat halloweenande här hos oss.

Men det beror väl både på att ungarna är större och att det verkar mindre påhejat från handlarna i år i Sverige i alla fall. Kan inte påstå att det gör ngt. Det känns som en extra helg som man kan vara utan.

Eftersom maken just kommit hem från sin USAtripp så har det varit väldigt lugnt på middagsfronten också. Men vi hade en mysig hemmakväll i går, han och jag. Tänk att man kan överraska varandra även efter 23 år...:-)

Han sliter nu med uthuset och Lotta och jag ska åka ut till Tara för att åka till ett ridhus och träna igen.
Jessica var hemma i veckan och red henne ...hon tyckte att hon var lite hackig och ojämn i början. Men mot slutet blev hon samma gamla häst igen...Men hon står emot väldigt mycket i början och vill inte alls slappna av. Det känns inte bra. Men hon har ju fått vila ganska mkt sista månaden så det beror väl mkt på det också...

image89


Hösten är här, nästan vintern...

blev ganska förvånad att se snön på marken i går morse!