Evas hästblogg

Jag är en kvinna i mina bästa år som rider så mycket jag kan och hinner. Just nu har vi två hästar i familjen. Ett eget uppfött halvblod som heter Turbo Cartoon och som är född 4 april 2010 av mamma Flowerhills Tara. Tara är en irländsk sporthäst född 1999 som vi ägde i nästan 8 år men som vi sålde nu i mars till en glad Marie i Karlstad. Sen har vi Einar, en valack efter Cardento, 10 år, hopphäst men också väldigt duktig och fin i dressyr. Vi är min dotter Jessica och jag och till viss del maken-finansiären.:-)

Äntligen börjar hon fatta!

Kategori: Allmänt

Sen länge har jag stannat ca fem-sex gånger på vägen upp mot trappan där Eva brukar klättra upp, men hon har ju inte fattat varför...
Idag tog hon äntligen sitt förnuft tillfånga och fattade att jag inte vill och orkar bli riden längre. Så idag tog vi en promenad i grimma bort till brevlådorna och tillbaka...alldeles lagom.
Det är dessutom vår i luften! 2 grader varmt i två dagar så snön bara smälter! Idag for allting ner från taket precis innan vi skulle ut till hagen.
 Ny svansborste! Röd och fin
  Mellanmål  Grimpromenad





Bråttom tydligen...

Kategori: Allmänt

Igår sprang Eva in här på kvällskvisten, bäddade rent och jag tiggde till mig lite banangodis och sen stack hon igen.
Idag kom som tur var Karin hit, Eva höll visst på med en flytt av kontoret, vad nu det betyder.

    öde
  Telefonerna lämnades  Margus o Silver flyttade

    Linn o Oscar tittade in

  Ulrika får det trångt :-)  Fotbollskonferens...

Den lille bökar!

Kategori: Allmänt

När Eva borstade mig idag och jag stod och käkade mellanmål så kände hon som vanligt på magen på mig. Det är allt bra livligt där nu. Jag känner att det rör sig mycket och snurrar och knuffar, Eva står fascinerat och känner hur den lille bökar runt.
Idag var det ngt varmare, bara -12 grader... men isen låg tjock i hinken så det krävdes en del kokt vatten. Vi tog dock en tur runt slingan och sen bortåt vägen förbi vår hage. Jag känner mig pigg och stark, men det räcker nog med att jobba lite i skritt för jag börjar bli lite tung nu.
Vi har en del  diskussioner innan Eva tar sig upp på ryggen, förra gången höll hon på att stupa på huvudet rakt över mig så idag ville jag knappt gå fram till trappan... men till slut tyckte hon jag hade en bra position vid rampen och kravlade sig upp. :-)
Bella och Skrållan var ute samtidigt med Mikaela (frukostvärdinnan) och Annelie (som brukar rida Skrållan och Bella när Charlotte har annat att göra.) De tog sig en galopp bortåt fårhagen såg jag, men vi gick runt slingan i vår takt.

Nu börjar det bli tröttsamt!

Kategori: Allmänt

Enda gången man kan dricka vattnet är när Eva har hällt i två kannor kokande vatten i hinken! Idag var det en cm is runt om i hela hinken, på alla sidor, uppepå och i botten. Man får ju ilningar för mindre!
-18 grader dygnet runt det är jobbigt!

Pedikyr igen :-)

Kategori: Allmänt

Efter frukosten i morse kom Eva in, det var iofs trevligt för då fick man en liten portion hö till, men man kunde ju räkna ut med vargtänderna att det var ngt lurt på gång. Mycket riktigt, efter en stund kom hovslagare Ann in också och satte på mig höger framsko som jag ju så listigt tog av mig i lördags.
Men det var väl rätt bra, för sen red vi t en stund tillsammans med Camilla och Diablo och man får ju trots allt inga styltor med snösulorna i.
Eva hade med sig kameran så äntligen kan man få visa upp hur vacker man är och rund om magen.

  Glad Eva kikar fram mellan mina öron.

 Våra vackra färdkamrater

   





Visst är vi väl stiliga :-)

Spruta!

Kategori: Allmänt

Mitt i mellisen idag kommer Eva inrusande, sätter på grimman och drar ut mig i gången. Där står en farbror i stor grön jacka med en spruta i högsta hugg. Han angriper halsen på mig och sen försvinner han som en avlöning igen.
Abortvirusspruta nr 2... skulle visst ha fått tre men som tur var glömde Eva bort det så jag kom undan med två. Min bebis kommer att stanna kvar och komma ut när den ska, oavsett hur många sprutor de knölar i mig... så dé så.

Nej, inte nu igen!

Kategori: Allmänt

I morse kom Eva med frukosten, det var gott och trevligt. Kanske lite väl sent... men det var ju trots allt söndagmorgon så det var väl ok. :-)
Sen försvann hon när vi hade fått vårt, jag hörde att hon sade till Diablos assistent att hon varit på Mc Donalds och ätit frukost. Förstår inte det, när man kan äta i vårt pensionat. Visserligen har vi konstant isbitar i vattnet nu för tiden, men det är ju fräscht!
När hon kom tillbaka så kom även Diablos Camilla och de började putsa på oss. Helt plötsligt ropade Eva såsom rubriken lyder; Nej, inte nu igen!
Hon hade upptäckt att jag hade tagit av mig höger framsko. sss....
Sen red vi ut tillsammans med Diablo och Camilla, det var -5 grader och dimmigt och fuktigt. När vi var ute på fältet och red mot stallet och gården så syntes de inte i dimman. Men det var skönt och uppfriskande. Eva red barbacka men trixade runt mig på den plogade slingan i alla möjliga stegsorter. Skänkelvikning, öppna, serpentiner, halter. Men det var rätt skönt att anstränga sig lite, jag hörde att Diablo också fick sig en duvning.

Sen var det bara att gå ut i hagen med tjejerna. Eva skulle hem och laga gulasch-soppa till ett gäng. Bosse, Lasse och Magnus åkte visst Vikingarännet, har fått förklarat att det är på isen mellan Uppsala och Stockholm på smala medar som sitter på fötterna. Skridskor.  De skulle få soppan efter loppet och frurna skulle vara med och äta.

Trevliga dagar

Kategori: Allmänt

Eva hänger här hela tiden nu. Ganska nice när hon kommer, vi chillar lite, käkar, igår tog vi en rask promenad, jag sträckte ut ordentligt och hamnade visst "i form" vare sig jag ville det eller inte. Det var riktigt skönt. Slät väg, ingen sadel, avslappnad ryttare. Perfa!
Idag kom hon och tog in oss från hagen. Det var faktiskt ljust ute fortfarande fast kl var strax efter 4 ( ja, vadå!? trodde ni inte att jag kunde klockan? ).
Det är kallt och snöigt men dock ljusare.
Jag hörde att Eva var nära att falla ihop pga en spark från Bella, den träffade inte, men svävade alldeles bredvid. Det hade ju varit synd... Bellas mål var tydligen egentligen Skrållan, men Eva var emellan...

Ojojoj! Frissan mitt i natten!

Kategori: Allmänt

Just som det började bli dags för kvällsmat och nattning så brakade det loss i huset!

Det var tre st som var hos Skrållan och Noppe och de fick ut och rida i mörkret, men jag blev ställd i gången och friserad!
Eva började klippa manen och fluffade i pannluggen! Men, men, man ska väl vara fin så här i vintermörkret! :-)

Till slut fick vi mat i alla fall och det blev lugn och ro!

En sån dag!

Kategori: Allmänt

Idag blev jag lämnad ensam i hagen när S och B gick in! Hur vågar de? Jag hörde Eva hojta om att hon skulle mocka först...men ändå!
Nåväl, när jag väl kom in och fick käka lite så tog vi en tur i snön, det var Otroligt vackert ute! T.o.m en märr som jag kan uppskatta klarblå himmel, solsken och gnistrande snö! Vi red två varv på den nu nyplogade slingan på fältet. Jag var inte så villig att dressyra, men föll till sist till föga och gjorde som Eva sa, kändes riktigt skönt med lite jobb och stretch.
Nu ska ni få se lite bilder sen i julas som Eva visade mig, inte för att hon har tagit kort på mig... men lite snö och annat var det i alla fall.

     Jessica hem efter Seoul

      Julafton 2009

   Vart tog Snaps vägen?

     Borta i Jämtländsk skog!

Lugn fredagskväll

Kategori: Allmänt

Eva kom ut lite halvsent idag. Jag hade i princip ätit upp mellanmålet och började bli riktigt sugen på en ny omgång hö.
Jag fick stå i gången medan hon bäddade rent ( mycket halm nu, men det är gosigt, jag har hört att torven är frusen... ) sen blev det lite borst och rykt och så in i sovrummet igen. Morötter fick jag i massor och det var ju gott... men var var allt hö jag ville ha?

Vinterskor

Kategori: Allmänt

Äntligen! Jag säger bara det, äntligen så fick jag på mig snösulor idag, på alla fyra fötterna! Nu kanske man kan gå i det här väglaget utan att få decimeterhöga klackar.
Min pedikyrist kom i morse efter frukosten och satte igång direkt. Det var riktigt skönt. Efteråt tog Eva och jag en barbacka-tur igen. Först styrde vi ut mot fälten men där blåste det storm och den upp-plogade slingan var helt igenblåst.  Vi vände tillbaka upp mellan husen och red på volten istället. Det var mkt snö att pulsa i på mitten av banan så jag blev ganska trött. Vi skrittade mest, travandet tog emot. Men Eva blev väldigt nöjd med mig på slutet i alla fall.

När Skrållan sen var klar med sin pedikyr gick vi ut i hagen alla tre. Bella var hetsig som vanligt men lugnade sig så fort vi var ute.
Jag kände mig lite trött och ställde mig och vilade mot en buske, känns som om jag behöver "hänga upp rumpan" på ngt stödjande. I boxen gör jag det mot krubban.

Här vare livat!

Kategori: Allmänt

Idag var Eva tillbaka. Vi tog en trevlig skrittur runt skolan, som tur var utan sadel. Jag var dock pigg och kände mig stark så jag gjorde som hon ville och gick vackert i en massa krokar över vägarna och med benen kors och tvärs.  Det var snöigt o fint, lite halt på sina ställen men jag fick i alla fall inga platåskor.

I stallet stod hon och trevade på min mage och se man på! Plötsligt såg hon alldeles lycklig ut och nästan skrek! Nu känner jag den! Jag har ju självklart känt länge att jag har ett litet spöke i magen, men nu var första gången Eva kände röelserna av den lilla krabaten. Jag fick lov att vända mig om och nicka instämmande, jajamensan, den finns där! :-)