Evas hästblogg

Jag är en kvinna i mina bästa år som rider så mycket jag kan och hinner. Just nu har vi två hästar i familjen. Ett eget uppfött halvblod som heter Turbo Cartoon och som är född 4 april 2010 av mamma Flowerhills Tara. Tara är en irländsk sporthäst född 1999 som vi ägde i nästan 8 år men som vi sålde nu i mars till en glad Marie i Karlstad. Sen har vi Einar, en valack efter Cardento, 10 år, hopphäst men också väldigt duktig och fin i dressyr. Vi är min dotter Jessica och jag och till viss del maken-finansiären.:-)

Sportlov i St Anton!

Kategori: Allmänt

I år har vi varit med om något unikt.

Fyra av sex dagar i Alperna har varit med strålande vackert väder, solsken och värme som varit varmare än svensk midsommar!
30 grader varmt vid lunchborden! Nackdelen har ju givetvis blivit att snö efter lunch är fet sorbet som gjord för att bryta benen i. Men hittills har vi klarat oss. Förutom Bosses gamla redan trasiga knä som kraschade redan efter andra dagen så då var det slut på hans skidåkning. :-(

Men i övrigt är allt kanon med hotell, sällskap och lite förkylningar...

Bilder kommer snart!

Kram

Jag gjorde det!

Kategori: Allmänt

Jag for på Hakingträningen alldeles ensam i torsdags!

Han ringde på fm och tyckte det var självklart att jag skulle komma. Så jag for!

Jag höll på att få hjärtstillestånd när jag kom in i ridhuset och såg alla bommar, hinder, grindar och allt! Men... vi klev in och sen red jag!

Det var sååå kul! Det gick så bra! Jag är så förvånad! Jag hade balansen, tretaktstraven satt där, jag ramlade visserligen av och vi hade säkert 4 stopp trots att det var jättelåga hinder. Men bara det att jag var där, vi red och det kändes roligt är ett sånt lyft!

Helt klart en av de största utmaningarna jag har gjort i mitt liv, som jag har varit rädd för. Vätternrundan är ju en mer utmattande utmaning, men den är ju inte skrämmande. :-)

Sen igår fick vi ta med Tara till Högvreten och hon var med på dressyrlektion där. Det gick också bra. Hon var lugn och bra med de andra hästarna och de brydde sig inte om henne. Kul! Bra lektion! Så nyttigt för oss!

Idag ska Karin komma och provrida Tara och kanske bli lite medryttare, särskilt när det blir körigt och vi har olika resor och annat. Det ska bli toppenbra!