Evas hästblogg

Jag är en kvinna i mina bästa år som rider så mycket jag kan och hinner. Just nu har vi två hästar i familjen. Ett eget uppfött halvblod som heter Turbo Cartoon och som är född 4 april 2010 av mamma Flowerhills Tara. Tara är en irländsk sporthäst född 1999 som vi ägde i nästan 8 år men som vi sålde nu i mars till en glad Marie i Karlstad. Sen har vi Einar, en valack efter Cardento, 10 år, hopphäst men också väldigt duktig och fin i dressyr. Vi är min dotter Jessica och jag och till viss del maken-finansiären.:-)

Första sommardagen?!

Kategori: Allmänt

Det är visserligen bara den 4 maj, men idag var det strålande varmt och soligt! Underbart!

Bosse och jag åt sillunch ute i trädgården och han var hustomte och trädgårdsmästare hela dagen. Själv vattnade jag blommorna i kruka...tyckte jag var nog så pyssligt! :-)

Jes och jag var ut till Tara.  Hon skulle lära mig tömköra henne på volt. Men eftersom de inte ens hade gjort det själva så var det inte så lätt att lära ut. Den korta stund när jag tog över så gick hon bara i cirkel och trasslade in sig i allt...hjälp!
Sen red Jes en sväng också och tyckte att hon kändes riktigt fin! Kul!
Fast så fin som hon är när hon går med Jessica är hon kanske fem minuter av en timme med Lotta och mig...men vi lär oss väl så småningom vi också!

Just nu är det ett fasligt liv omkring mig för resten av familjen som är hemma, dvs alla utom Jes, sitter och spelar ett nytt Mario Cart spel på Wii. De svär och lever om när de små figurerna inte gör som de ska, eller om de blir "bläckade", kör av vägen eller halkar på ett bananskal....jag fattar ingenting och blir dessutom åksjuk av att följa banorna och titta. Rätt klent, men så är det...Jacob vinner i princip hela tiden...och Bosse förlorar....

Imorgon ska Jossan åka först vid 14 och sen spela in mellan 18 och 03!...inte bra, för hon kommer att bli för trött. Jag hoppas att hon säger till och att de är lyhörda och ser om hon kraschar.
Jag hade en rolig och trevlig vecka när jag var med därnere! fick träffa hela teamet, vara med på en hel del tagningar och hann dessutom både jobba, baka kakor och handla det som skulle till kalaset.
Det är tufft att spela in film. Många omtagningar, långa dagar. Tålamodskrävande! Men Jos är jätteduktig, alla är mäkta imponerade av henne!

Nu ska jag hänga tvätt och gå och sova!