Evas hästblogg

Jag är en kvinna i mina bästa år som rider så mycket jag kan och hinner. Just nu har vi två hästar i familjen. Ett eget uppfött halvblod som heter Turbo Cartoon och som är född 4 april 2010 av mamma Flowerhills Tara. Tara är en irländsk sporthäst född 1999 som vi ägde i nästan 8 år men som vi sålde nu i mars till en glad Marie i Karlstad. Sen har vi Einar, en valack efter Cardento, 10 år, hopphäst men också väldigt duktig och fin i dressyr. Vi är min dotter Jessica och jag och till viss del maken-finansiären.:-)

Mörkt, kallt o snöblandat regn

Kategori: Allmänt

Det är trist med höst...man blir småsur, segare och allt är jobbigare eftersom det är så mörkt tidigt.

Idag hde jag insläpp i stallet och man måste ju vara där så man hittar hästarna i hagen, dvs före fyra! Men det gick bra, sen broddade jag också! Andra vintern som jag gör en sån sak alldeles själv! Det behövdes dock så det var bra, det var jättehalt och isigt både här och där. Banan var stenhård och knölig så det blev ett skrittpass. Men vi var riktigt duktiga med öppna, sluta, skänkelvikningar och små volter.
Maken hade fixat god Middagsfridswok med Tofu och ris. Sonen for iväg på hockeymatch och nu har Greys börjat så Jos och jag är bänkade på vårt håll. Gissar att Jes är bänkad på sitt. ;-)

Är vintern här?!

Kategori: Allmänt

Det har i alla fall snöat idag! Första dagen på säsongen.

Jag var inne i Täby C, tittade ut och det var värsta snöstormen. Tänkte...aaahhh neeej, killarna skulle ju byta däck när jag kom hem!
Men det var ingen snö som låg kvar på asfalten och nu är däcken på.
Lugn helg med sedvanlig lördagmorgon i stallet. Lotta red Tara och jag K2 på Högvreten. Det var kul, gick hyfsat bra. Jag fick henne mer på kornet idag, men man får inget gratis...
Tara gick jättefint! Lotta fick jättemkt beröm av alla på läktaren och allihop, eller Tara fick... :-) Lotta tyckte nog att hon fick för lite kredit för det hela, :-)
Efter fika var det tillbaka till skrattsalvorna i stallet. Det var många där och vi fortsatte tisdagskvällens skrattinferno.

På kvällen kom Björn, Jessica och Lisa. Vi åt middag, spelade lite Wii och myste. Kul!

Idag har vi pysslat med diverse hemma, jag var som sagt i Täbban och shoppade lite. Lite till Bo...och lite till mig...några koftor av olika kulörer. Kulörer är ju inte så lätt att hitta så här års. Allt är bara svart och grått överallt.
Jossan, Snaps och jag for till stallet. Tyvärr när det blivit mörkt, men det var inte så mkt att välja på. Däcken fick ju lov att komma på.... Tack för det! Jag är ju den som kör mest...

Vi mockade, pysslade och gick en promenad med djuren, Det var mysigt och trevligt trots mörker och kyla.
En ny häst kom till stallet. Bella, hopphäst som vi träffade mkt på Molnbytiden och som Jessica alltid har haft ett gott öga till. Hon ska vara foderhäst hos Ch.

Att man kan skratta så mkt på en enda kväll!

Kategori: Allmänt

Stalltjejer på äventyr...Dramaten-Lejonkulan- "Upp i sadeln!"

En liten pjäs om Hästen. Vad den har betytt i historien för krigare och kungar, vad den betyder idag för tjejer och kvinnor och alla andra som rider.
Den stora varma mulen, mysiga hötuggarljudet i stallet, skräcken när man har ramlat av och ska upp igen. Lusten att rida igen, glädjen och gemenskapen med alla andra med detta galna intresse. :-)

Det var en rolig och trevlig pjäs. Det dråpligaste och ändå lite av det man kände igen bäst var när en av dem skulle rida damsadel på "Hästens dag i Lenhovda". Fantastiskt minspel och underbart skådespeleri!

Sen fortsatte vi sju stalltjejer till Grodan. Fick ett avskiljt bord och åt god mat, drack gott vin och skrattade och skrattade och skrattade! Jag vet inte var allt kom ifrån, men det bara bubblade kommentarer, slapsticks, fräckisar, blandat med lite allvar...tror jag ...eller.,..?! :-)

Tack Lotta, Camilla, Charlotte, Babbi, Karin och Cissi för en otrolig kväll!

Vi flyger glatt över Grönland, via Västerås med Bracard!!!!


   Lotta Tejle och Ann Petrén förgyllde början av vår kväll, sen tog vi över själva med fullt ös- medvetslös!

Och i morgon är det hoppträning...som sagt...fullt ös-medvetslös...

Så var det Island!

Kategori: Allmänt

Långhelg tors till söndag 30 okt till 2 november for vi till Island. Bosse, Jos, Jacob och jag.

Det fanns gott om god mat kvar och vi gjorde allt man skall göra på ön. Den var ju ngt större än en grekisk ö...men kargare och kallare. :-)

 Snögubbar vid alltinget.  Snöbollskrig bröt ut!

           

Man kastar inte en snöboll i nacken på en hmmm... far utan att få sitt straff.  :-)
Jacob blandade sig förstås i och fick sin beskärda del av snö i nacken, men jag bar alla kameror som fanns inom mils avstånd...för jag hatar snö i nacken!

  Lunch på en restaurang in the middle of nowhere, men det gillade inte restaurangägaren, " Not in the middle of nowhere, it´s in the middle of the Golden Circle! " För det hette turen som vi åkte runt och där vi tittade på alltinget, gejsrar och Gullfoss, ett vattenfall av stora mått!

      Stokkur, den mindre gejsern vid den stora Geysir hade utbrott var 5:e minut. Snacka om att marken kokar, trots ösregn, is och kyla!

      

Sen for vi då till Gullfoss, vattenfallet, där var det om möjligt ännu blötare och isigare.

     

     

  Sen gick vi in och fikade och försökte torka lite , även kameran hade fått en slöja av fukt.   Nästa anhalt var byn Stokkeyir och en hummerrestaurang som vi fått tips om av familjen W. Där fick vi äta hummer! Säkert 15 hummerstjärtar var, en massa goda små tillbehör och lite vin, då blev vi glada och snälla i våra "snygga, torra kläder".

      

Nästa dag var det dags för småponniesarna!
Islandshästridningen

  Bosse och hans pålle    Min lilla Sheckur

Det var en vacker dag: Men vi vågade inte tro på det utan klädde oss i snyggt CPXorange.


 

       

   

          Sen åt vi lunch hos Ishestar.

Därefter for vi till Blå Lagunen!
Varm källa, turistfälla, men helt fantasktiskt!

              

Vackra människor va!?!?! :-)

Glömde en resa!

Kategori: Allmänt

Vi har ju varit i Prag också, med hela Cinteriet! 41 personer tog vi dit från alla möjliga länder i världen.



I väntan på att ge oss ut på äventyr. Vi mötte skumma personer i svarta mantlar som gav oss ledtrådar till skatter som skulle få oss att kunna skapa guld!

      

  

Öl fanns det gott om i Tjeckien, hela väggarna fulla :-)



Vi vandrade i stan, var på Staropramens bryggeri och åt en väldig massa dumplings!

En båttur på floden Moldau åkte vi också. Då var många trötta.

    

Men summa summarum var det en kanonbra resa!