Evas hästblogg

Jag är en kvinna i mina bästa år som rider så mycket jag kan och hinner. Just nu har vi två hästar i familjen. Ett eget uppfött halvblod som heter Turbo Cartoon och som är född 4 april 2010 av mamma Flowerhills Tara. Tara är en irländsk sporthäst född 1999 som vi ägde i nästan 8 år men som vi sålde nu i mars till en glad Marie i Karlstad. Sen har vi Einar, en valack efter Cardento, 10 år, hopphäst men också väldigt duktig och fin i dressyr. Vi är min dotter Jessica och jag och till viss del maken-finansiären.:-)

Pologalopp!

Kategori: Allmänt

Igår testade jag att galoppera som de gjorde på HästPolon förra helgen. Rida lätt i galopp, det har jag aldrig gjort förut, men både Tara och jag trivdes riktigt bra med tempot. Hon blev mjuk och rund och jag bara log...:-)

Idag blev det en skrittur i skogen med trav tillbaka utefter vägen.

Tjejmil blev det ingen för mig...lika bra det, har konstant ont iknät och ju mer jag tränar och lyfter desto ondare får jag, både i hälsena och knän...ska det vara på detta viset....?

Jossan sprang, hon var inte nöjd med tiden, men har man inte tränat och knappt sovit natten innan så var det bra ändå... :-)

What happens in Vegas

Kategori: Allmänt

Har jag just sett på TV. :-)  Småmysig och gullig.
Maken eldar upp tomtens gran som fick stryka på foten idag. Över hela nejden låg en tät rökdimma från P-vägen 45 när jag var ute med hunden på kvällskröken. Granen hade gjort sitt, nu ska även det hörnet av tomten bli fint och inte risigt. Vårt hus är sååå fint nu och snart hela staketet!

Idag var en hästdag nästan utan hästar.
Började med en lektion på Högvreten: jag red Peter...vilket alla tycker låter sådär... :-)
Det gick dock helt ok med tanke på att jag inte ridit honom på kanske 5 månader.
Sen for jag direkt till Smedby och sålde kaffe och kakor på Täby Ridklubbs dressyrtävling mellan 12 och 17. Det var trevligt och Jessicas Viggankakor gick åt som smöret.
Hoppas SydKorea är bra gumman!

Att Uppsala är bra verkar det inte vara ng tvekan om för lillgubben. :-)

Minsta gumman ska springa Tjejmilen i morgon. Jag skulle ha gjort det men med tanke på mitt ffa högra knäs kollaps så får det nog vänta, eller aldrig mer bli igen. :-(

Döttrarna har lämnat blogg.se för bloggar på andra sajter, men jag orkar inte börja om, utan ska väl snarare fortsätta här lite flitigare.