Evas hästblogg

Jag är en kvinna i mina bästa år som rider så mycket jag kan och hinner. Just nu har vi två hästar i familjen. Ett eget uppfött halvblod som heter Turbo Cartoon och som är född 4 april 2010 av mamma Flowerhills Tara. Tara är en irländsk sporthäst född 1999 som vi ägde i nästan 8 år men som vi sålde nu i mars till en glad Marie i Karlstad. Sen har vi Einar, en valack efter Cardento, 10 år, hopphäst men också väldigt duktig och fin i dressyr. Vi är min dotter Jessica och jag och till viss del maken-finansiären.:-)

Nice weekend

Kategori: Allmänt

Fredagkväll istallet. Men lite ovanlig för Jossan följde med och red Tara. Första gången på över ett halvår, men hon är tuff. Vi skrittade ut i skogen, jag och Snaps gick och Jos red på Tara. Sen red hon på banan ca en halvtimme. Alla gångarter, travade och nästan galopperade över en bom t.om. Det gick lite fort i galoppen och Jos hade rätt långa tyglar så det syntes på Tara att hon var på väg att springa fortare och fortare om de inte hade saktat av...men det gick bra, inga avsittningar eller skengalopper... :-)
Maken hade lagat god middagsfridsmiddag, kycklinggulasch, även om han hade tyckt att den var jobbig att göra, så var den väldigt god.
Lugn kväll sen med ungdomarna lite fram och tillbaka hemma.
Sedvanlig stallförmiddag på lördagen. Lotta red Tara och jag K2 på Högvreten. Det gick kanon för Lotta, gick Ok för mig. Jag hittade plötsligt en spretande ytterskänkel som nog är mkt grund till att jag aldrig når om hästarna.  K2 var fin en tio steg i taget nu och då... men det gick i alla fall bättre än sist.
Lugn hemma em med lite tvätt och plock. På kvällen hade Jos överraskningsmiddag för Lina och de var  sju st här som härjade runt och hade tårtkrig och annat...
Vi andra tre flydde till Restaurant Pont i Hägernäs och åt en god middag med extrasonen Henke. Det var roligt, trevligt och gott. Tack killar för en trevlig kväll! Dessutom så hängde vi på och spelade bowling. Jag var ingen stjärna direkt, men Bosse regerade och Jacob var inte långt efter. Henke lackade lite för det gick inte bra så vi hotade med att byta ut honom mot hans flickvän... :-)
När vi kom hem var huset klätt i rosa Princesstårta så vi gick en lång hundpromenad och mötte granne Ingrid som var ute på detsamma, så vi hade riktigt trevligt en timme ute i höstmörkret.
Idag sov vi hyfsat, fast Jos skulle på moppekurs och de ramlade upp vid halv åtta alla som sovit över.
Vi gick också upp vid halv nio, vacklade runt i halvdvala, Bosse målade och fixade ute, jag städade och fixade inne. Tårtkrigarna hade svabbat av golven men jag gjorde om det... på mammors vis... :-)
Jacob och jag for en sväng till Täbban och införskaffade en ny telefon till honom av Henke, som jobbar på elektronikbutik. Även kylskåpet fylldes på, sen magen igen när vi var hemma och Bo och jag somnade som stockar men Jacob for till golfbanan.
Ikväll har jag bakat tre glutenfria limpor som blev riktigt lyckade! Lite hämtkäk, hundpromenad och vila.
I morgon är det måndag igen med hovslagare, jobb och en ny Middagsfridssändning. Trevligt!

Gonatt!

Är vi på banan igen?

Kategori: Allmänt

Idag var det lönekurs 3 på FEI. Trevligt, kommunikation och konflikter i personalsammanhang. Vi hade en del roliga övningar och diskussioner.
Tåget hem, var en duktig mamma och fru och förberedde middagen till oss. Tack igen Middagsfrid för en god kolja med curry och grönsaker. Fräscht och lättlagat!

Efter en pratstund med Jessica om vad som var bäst att sysselsätta oss med i dag så gjorde jag som hon sa.

Skrittade ut ca 15 min, trimmade sen på banan med travövningar på volter, skänkelvikningar, korta galopper i form och koncentration. Skrittpaus emellan och även en travbomsövning enligt Hakingmönster  från Hippson.

Först skulle damen inte ens gå över bommarna, skyggade och vägrade. Men då blev jag arg och bestämd och sedan red vi över dem. Igen och igen och igen med mycket beröm. Det gick jättebra och hela stunden kändes harmonisk och trevlig. Jag satt av och släppte på sadelgjorden och skrittade av på marken. Då gick hon bakom mig och puffade i ryggen och "vallade" som hon brukar och var allmänt trevlig. :-)

Känns som om vi lade lite förtroendekapital igen och kom på rätt spår igen.

Min häst har blivit galen!!!

Kategori: Allmänt

Efter insläppet, (tack Charlotte för att du tog in Tara och Skrållan, glömde säga det...) så stack vi ut i skog och mark innan mörkret föll.
Först 15 min i skogen, då var hon rätt lugn och avslappnad. Red ut på stubbåkern, travade och galopperade i godan ro. Tara var spänd och ville inte slappna av, men kändes ändå mest pigg.
Efter några varv i galopp på en volt så flög fan i henne! Hon bockade, körde ner och fram huvudet och drog i väg i galopp rakt ner mot sjön. Det gick inte sakta!!!! Jag tappade stigbyglarna när hon bockade och försökte sen bara slappna av och sitta kvar, hitta balansen och få stopp på kreaturet. Men hon vägrade. tvärade runt den lilla "ön"  på åkern, tillbaka upp mot stallet, skrämde upp 50 Canadagäss och drog vidare mot gödselstacken. Eventuellt var det jag som styrde ditåt för att få ngt som tog stopp. Tyglarna brydde hon sig inte om. Det var som att hon en gång för alla ville få av mig från ryggen och få bort den där som försökte bestämma över henne.
Det slutade med att jag fick in henne på ridbanan i full galopp, inte ens där vill hon sakta ner, men till slut stannade vi. Stod bara och pustade och flåsade och försökte hämta andan bägge två. Sen så...fick hon trava sig trött. Vi travade på fyrkanten, mittvolten, snett igenom. En liten galopp här och där. Tills slut taggade hon ner och kom i form och slappnade av och var ridbar igen....
Jättekonstigt!  Dessutom läskigt. Jag är väldigt stolt att jag satt kvar. Men jag är besviken över att det hände och undrar varför.
Jajaja... nya tag imorrn!
När jag kom hem vid 20.30 hade vi fått första leveransen av Middagsfrid och jag satte igång att skrapa morötter, palsternackor och rotselleri och potatis. Jacob gjorde marinad och sås och Jossan försökte sig på att hacka lök...
Kl 22 satt vi till bords. Men gott var det!
Tack Middagsfrid för en god middag, goda smaker och annorlunda blandningar.

Mycket bloggar är det!

Kategori: Allmänt

Satt just och läste Carolines blogg i USA. Kul att höra hur hon har det och trivs. :-)

Helgen har varit en hel del häst som vanligt. Red K2 på Högvreten. Det gick OK, som vanligt blev hon fin och lyhörd sista tio minuterna....men det är klart....jag har ju inte ridit just henne på 4-5 månader och kanske 3 ggr i mitt liv så. Jag får väl kanske vara nöjd trots allt.
Vilket jag inte var med torsdagsträningen som gick asdåligt! Tänk att det kan vara så olika från en gång till en annan.  På slutet av lektionen kom vi inte över ett hinder och jag blev såååå ledsen. Men vi kanske var trötta både jag och Taris.

I går var mams och paps här. Trevligt och roligt att träffas och att de orkar ta sig hit med med alla saker som behövs för övernattning. Ni är tuffa bägge två!

Idag har det varit skolreseplanering, stallmöte och maken har farit till London.
Stallet är nu vitt och grönt och fint! Lite nya rutiner blir det och vi ska gå på teater ihop! Kul!

Nej, nu borde jag sova. Ska åka in tidigt i morgon, för en gångs skull och sen till stallet och ha insläpp. Nu är ju alla hästar tillbaka, utom Prinsen som är såld. :-(
I morgon kommer också första leveransen av Middagsfrid. Ska bli coolt att testa. Lite nya maträtter i huset och slippa handla och tänka så mkt.

Natti natti!

Va kul det är!

Kategori: Allmänt

Igår var det tredje Haking-träningen i rad som jag red. Det var så himla kul och jag lär mig så mycket och vi hoppar och skuttar och tvekar knappt inte alls!
Jag är inte rädd trots att det går fort och vi far över hinderna som galningar mellan varven och det känns som om vi ska gå omkull i hörnorna. Men vi litar på varandra nu, Tara och jag. Jag bara skrattar högt!

Igår hade jag dessutom värsta publiken, Lotta, Jessica, Wilma, Charlotte, Karin och hennes dotter Camilla. Inte för att jag tänkte på det när jag red för då var fokus på ridningen...även om jag tappade den ibland och fick ta en extra sväng för att vi inte hann med. Tack för ert engagemang!

Men tänk att det skulle bli på det här viset! Att jag åker iväg på hoppträningar med "egen" häst. (Just nu är hon ju min i alla fall.)

I övrigt så lever vi lite med "Stjärnor lysande i taket" . Vi fick se filmen förra veckan och den är jättebra!!! Givetvis sorglig, eftersom grundtemat är död, men vissa sekvenser är jätteroliga och Jossan är sååå duktig!
Naturlig, söt och härlig. Mika och hon är som klippta och skurna för rollerna och de är jätteduktiga!

Cint tuffar på som tåget och ikväll blir det middag med en ev blivande LondonVD. Spännande, mycket som händer!

Jag måste säga att livet är roligt!!!