Evas hästblogg

Jag är en kvinna i mina bästa år som rider så mycket jag kan och hinner. Just nu har vi två hästar i familjen. Ett eget uppfött halvblod som heter Turbo Cartoon och som är född 4 april 2010 av mamma Flowerhills Tara. Tara är en irländsk sporthäst född 1999 som vi ägde i nästan 8 år men som vi sålde nu i mars till en glad Marie i Karlstad. Sen har vi Einar, en valack efter Cardento, 10 år, hopphäst men också väldigt duktig och fin i dressyr. Vi är min dotter Jessica och jag och till viss del maken-finansiären.:-)

Man blir lite seg...

Kategori: Allmänt

Även om jag är i stallet varje morgon och fixar så utan ridning och den motionen så blir jag jättestel i kroppen och känner mig helt otränad.
Vissa tycker väl då att man kanske skulle kunna träna på något annat sätt...men, så långt har jag inte kommit än. :-)

Stall, jobb. matlagning en och annan hundprommis. vardagen rullar på. Men jag är jätteglad för att det är så kul! Livet är bra, mina barn är såå duktiga och vi ska snart ut och resa en liten sväng!

Den 30 ska vi åka till...Island!
Mitt i höstrusket ska vi till landet som har gått i konkurs och bara har mat kvar för 5 veckor!
Fyra i familjen ska fara över, rida islänningar, bada varma källor och fotvandra i Reykjavik, troligen allting i ösregn och 3 gradig värme, men det ska bli spännande!

"I det krisdrabbade Island räcker de nuvarande lagren av importerad mat bara i tre till fem veckor varnar en av Islands viktigaste livsmedelsimportörer. Det skriver norska nyhetsbyrån NTB. "
Klipp från DI 081016

Vi får hoppas maten räcker till oss i alla fall!

Nu har det börjat igen!

Kategori: Allmänt

Cityakuten menar jag :-)

En av mina favvoserier. Fast man kan ju skriva lite under tiden...
Fodring och utsläpp hela veckan eftersom jag ändå ska till Å-berga med Jos på morgnarna, hon praoar på hunddagis där. Så det är ett självpåtaget jobb,
I morgon ska jag väl ändå ta en prommis med Tara, hon vilar just nu för hon har en muskelinflammation vid sadelgjorden så hon måste vara sadelfri i två veckor så kan vi nog få bukt med det. Lotta har masserat bra,  enligt Annikas instruktioner, vi har tömkört lite och ska fortsätta med det.

Jag måste ju skryta lite med vår premiär på hoppbanan också!
Förra lördagen den 4 oktober tog vi oss felfritt och galant runt en liten ClearRound hemma vid stallet. Jättenervöst, men blev jätteroligt! Speciellt som träningen på torsdagen var helt stört bråkig. Jag hoppade bara 50 cm, men jag kom nästan ihåg banan och red tydligen bra vägar sa publiken.
Sen kom Jessica och tog samma bana på 90 cm också helt klockrent! Roligt!!!!

Maken är på väg på resa igen, han kom just från Ösd, efter Prag och Köpenhamn förra veckan och i morgon bär det av till Amerikat.

Vi hade besök av Östersunds Ewa och Thomas under helgen samt Olivia. Typiskt att Bosse for TILL Ösd då. Men vi hade mysigt. God mat, dryck, lite spel och promenader.
Nu är det nog dags för hundpromenad och sen i säng.