Evas hästblogg

Jag är en kvinna i mina bästa år som rider så mycket jag kan och hinner. Just nu har vi två hästar i familjen. Ett eget uppfött halvblod som heter Turbo Cartoon och som är född 4 april 2010 av mamma Flowerhills Tara. Tara är en irländsk sporthäst född 1999 som vi ägde i nästan 8 år men som vi sålde nu i mars till en glad Marie i Karlstad. Sen har vi Einar, en valack efter Cardento, 10 år, hopphäst men också väldigt duktig och fin i dressyr. Vi är min dotter Jessica och jag och till viss del maken-finansiären.:-)

Vad ska jag göra på måndagkvällar nu?

Kategori: Allmänt

Cityakuten är slut!!!
I 15 år har jag följt den serien med alla dess härliga karaktärer och blodiga fall. Oftast väl överdrivet, men det har ändå varit en fantastisk serie!

I will miss you!

Regn Regn Regn Regn

Kategori: Allmänt

Kyla och kyla och kyla

Känns som evigheter sen vi ver i Italien och svettades och man bara kände att man aldrig någonsin mer behöver en ylletröja. Nu har de åkt på igen!
Tur att man har lite regnjackor att välja på.
Tycker dock synd om Jos som ska spela fotboll mot lärarna hela fm och sen åka kanot ikväll och regnet det bara strilar.

Däremot tycker jag inte synd om Jes som har åkt till Miami!  Hon har dessutom fyllt upp vårt hus med diverse möbler och kartonger. :-) Det mesta står i hennes eget rum så vi behöver inte lida av det och sofforna blev fina...men det är väl därför man finns som förälder. Avlastningskaj... :-)
Sola och svettas åt mig också!
Igår red jag lektion för Charlotte på Tara. Vi hittade lite fler knappar att jobba med så det var kanonbra! Tara kändes som vanligt igen, inte rädd och fånig utan gamla vanliga trygga hästen.
Nu måste jag bara bestämma om jag ska köra henne till Mälarkliniken för dräktighetskoll om några veckor eller om jag ska ta ut distriktsveterinär. I stort sett så kanske prislappen hamnar på samma med tanke på bensin och tid som går åt till resan...
Hoppas fredagnatt och lördag blir bättre än idag med tanke på gossarnas Vätternrunda!

Nu är det som vanligt igen

Kategori: Allmänt

Den lilla hästen är hemma...efter tre timmar från Örebro till Stockholm i söndags kväll. Gick långsamt, var varmt....men Tara var lugn och trevlig. Verkade lite förvildad efter tre veckors bete på okänd ort när jag hämtade henne. Men nu hemma i vanliga rutiner igen är hon sig lik. Igår gick vi en promenad, men idag ska jag rida en sväng.
Ska bli skönt att komma igång, rida och jobba lite igen. Två kilo plus på tre veckor utan häst...Man skulle kunna tro att det är jag som är gravid...
Det spelar ingen roll att jag har cyklat till Cint, fram och tillbaka, hållit på mer hemma och överhuvudtaget gått mycket. Uppenbarligen är ridningen och jobbet i stallet mycket mer effektivt för att hålla kroppen i form.
Snart har vi en ny färg på huset också!
Jacob och Henke sliter dagarna i ända med att tvätta huset, riva friggeboden, frakta bort allt skräp och ska väl börja måla i dagarna om bara vädret ville bli vackert och sommar igen.

I helgen var det ljuvligt med 25-30 grader och knallblå himmel och solsken. Tävlingen i Aneby gick kanonbra och Gloria var en riktigt trevlig liten häst som Jessica har gjort ett bra jobb med och som hoppade kanonfint i 1 m! För då hoppade hon, i 90 hävde hon sig över lite oengagerat, men utan att riva så det gick ju bra.