Evas hästblogg

Jag är en kvinna i mina bästa år som rider så mycket jag kan och hinner. Just nu har vi två hästar i familjen. Ett eget uppfött halvblod som heter Turbo Cartoon och som är född 4 april 2010 av mamma Flowerhills Tara. Tara är en irländsk sporthäst född 1999 som vi ägde i nästan 8 år men som vi sålde nu i mars till en glad Marie i Karlstad. Sen har vi Einar, en valack efter Cardento, 10 år, hopphäst men också väldigt duktig och fin i dressyr. Vi är min dotter Jessica och jag och till viss del maken-finansiären.:-)

En lagom vecka

Kategori: Allmänt

Alla mår hyfsat förutom en del astma hos oss damer i hushållet.

Mén annars en lagom blandning av jobb, hästar, hund, umgänge och förberedelser för lördagens party!

Födelsedag var det i tisdags, lilla maken blev uppvaktad av oss på morgonen och fick tom middag och ett överraskningsbesök av paret Å på kvällskvisten. Jacob tittade in en sväng ockås efter en jaktlektion.

Idag hade Tara  och jag en harmonisk ridtur och arbetsstund för en gångs skull. jag hamnade rätt så att hon fick ett fritt steg och vi var bägge två nöjda och glada efteråt.
Om vi lyckas få på det punkade däcket på släpet igen i morrn eller på lördag morgon så ska damen få följa med till Högvreten.

Jag strävar och försöker träna mina knän, men jag har inte lyckats ta mig till rehabkliniken i veckan, men jag jobbar på lite här hemma.

Mår mycket bättre

Kategori: Allmänt

Varit hemma idag med, men varit uppe, skrivit lite och varit ute med Snaps några ggr. Lite yr ibland men i princip ingen feber och inget illamående. Skönt!

Pratade med Jessica på Skype! Det gick kanonbra! Suverän idé...sent om sider ska man lära sig den med. :-) Har även sett hennes rum och hennes roomies säng, roomien ifråga var dock ute.

Magsjuka

Kategori: Allmänt

Orolig natt och sen vaknade jag kl 06 och började ...vomera...
Höll på med detta till 13-tiden, febern kom sakta krypande under dagen och toan var välbesökt.

Låg till sängs hela dagen. 38,5 vid 18, tog en Ipren och duschade och bytte lakan. Har nu legat uppepå i sängen hela kvällen, druckit lite te, nyponsoppa och två rostade med smör. Är fruktansvärt trött ändå...
Men än så länge inga andningsbesvär, så det är väl bara magsjuka... var nu den kom ifrån...

Charlotte och Annelie tar hand om Tara, Jossan och Bo om Snaps.
Tara har förresten ett litet sår på höger bakhas ung. Det är kanske 1,5 cm långt, jag har tvättat det några dagar, kom i söndags. Ch tror att det räcker med tvätt och promenader. Hon har koll på det, men det hade varit mer svullet idag än igår. Hon har elever från skolan som har Ridsport på schemat så de ska få pyssla med Tara på tisdagar. De rider normalt för Haking, åtminstone två av dem så de är hästkunniga. Idag hade de mockat, putsat Taras träns och gått en promenad med henne. Perfekt! :-)