Evas hästblogg

Jag är en kvinna i mina bästa år som rider så mycket jag kan och hinner. Just nu har vi två hästar i familjen. Ett eget uppfött halvblod som heter Turbo Cartoon och som är född 4 april 2010 av mamma Flowerhills Tara. Tara är en irländsk sporthäst född 1999 som vi ägde i nästan 8 år men som vi sålde nu i mars till en glad Marie i Karlstad. Sen har vi Einar, en valack efter Cardento, 10 år, hopphäst men också väldigt duktig och fin i dressyr. Vi är min dotter Jessica och jag och till viss del maken-finansiären.:-)

Nytt försök...

Kategori: Allmänt

sist jag skrev blev jag utloggad under tiden så allt försvann. Då blev jag sur och nu har veckorna gått igen...

Jag gör härmed ett nytt försök och får väl spara under tiden jag skriver.

Lördagkväll, Bo och jag hemma själva...igen...det blir alltmer vanligt, men det är väl så det är med stora barn.

Vi sitter vid varsin dator vid köksbordet, han jobbar och jag bloggar...lite kaffe, rödvin och godis efter en god gryta som jag gjorde på eftermiddagen efter ridningen. Grytan hade kokat i tre timmar så den var underbart mör och fin!

Jossan har nu varit i T i tre veckor. Hon gör ett bra jobb säger alla, hon är sig lik men växer lite för varje helg hon kommer hem. Både av erfarenheter och på längden! Nästa vecka ska jag följa med ner och se lite hur det går till. Eller i alla fall sitta där och vara mamma på mornar och kvällar. Jag får ju inte vara med på dagarna. Kanske luncha med teamet. Vi bilar ner i morgon för att jag ska kunna ha lite rörlighet på plats.
Jag tänkte jobba så mkt jag kan på distans, förbereda för dansfesten på lördag. Gå på bolaget och baka kakor och lite sånt. Får väl bara tänka på att ta med mig allting ner. Det finns väl knappast ens ett dlmått i lägenheten kan jag tro... men det ska bli kul!

Idag var det Högvretenlektion med Tara. Jag red. Giraff och sen kanonfin...men mer om det finns på Hippson. Där skriver jag min hästdagbok.
Jacob är på studentskiva i kväll igen. Den fjärde för säsongen tror jag. Han lånade mina gamla skidbrallor och gick iväg, skulle vara skidåkare...men igår skulle han vara transa...vet inte vad temat var eftersom han kunde ändra sig så kapitalt...:-)

Jessica botar väl baksmälla i Linköping. Hon var organisatör och uppenbarligen också medverkande i Herrmiddag i går på skolan. Hade visst kommit hem halv sju...ung när jag gick upp i morse och for till stallet.

Det var lite kul, när jag klev in för att morgonfodra så stod stallets ponny prydligt mitt i stallgången och käkade hö ur hökärran. Försäkerhetsskull hade han flyttat ut kärran mitt på golvet också.
Haken till hans box hade suttit i yttersta kanten så när han blev lite otålig och hungrig i morse så hade väl dörren gått upp. Men jag tror inte han hade stått där så länge. Och de andra var lugna så det var ingen fara. Men det såg väldigt kul ut.

Några av våra äldsta vänner talade idag om att de skall flytta från sin förort till innerstan....vi har ju pratat om det också, men jag är inte så sugen egentligen. Men flyttsugen blev jag i em, eller kanske mer förändringssugen. Det är nog mer så, men sådana känslor kommer ju och går med jämna och ojämna mellanrum. Gör man då inget åt det så falnar de igen och man glömmer bort det.

I  morgon ska vi se till att byta till sommardäck och packa till vår resa till T. Eventuellt åker Jos och jag ut till stallet bara för att hon ska få se alla fina lammungar och klappa lite på Zack. Han och jag hade ett riktigt samtal idag. Han talade då om att han väldigt gärna ville att Jossan skulle komma ut.  Ps Zack är en schäfer...:-)

Godafton!